Pasākuma dalībnieki: Sofija A. Freisa, Alvīne Paštore, Linards Hremenkins, Signija Rībena un Ginta Kožokaru. Foto no personīgā arhīva.

Sestdien, 8.jūnijā, Saldus novada pašvaldības “Medusmaizes” stipendijas ieguvēji pulcējās pilsētas centrā, lai ar velosipēdiem dotos kopīgā izbraucienā uz Cieceres ezera skatu torni.

Pirms studenti devās ceļā, labu ceļavēju ieradās novēlēt Saldus novada jaunatnes lietu speciāliste Ginta Kožokaru. Sadarbība ar Latvijas Universitātes (LU) fondu, kas administrē stipendijas, un mecenātu Saldus novada pašvaldību ilgst kopš 2013. gada. Šajā laikā atbalstu un atspēriena punktu tālākajai dzīvei saņēmuši 23 saldenieki – pirmā kursa studenti, kuri uzsākuši studijas kādā no Latvijas augstskolām. Pozitīvas abpusējās sadarbības gadījumā studenti atbalstu saņēmu visus pamatstudiju laiku.

Šajā dienā Saldū valdīja sportisks gars, paralēli šim velobraucienam norisinājās taku skrējiens “Stirnu buks”, līdz ar to stipendiāti mēroja garāku ceļu līdz savam galamērķim un iepazina viens otru vēl tuvāk. Esot pie Cieceres ezera skatu torņa, jaunieši, saules apspīdēti, iekurināja ugunskuru un neformālā gaisotnē cepa cepamdesiņas, ēda dažādus gardumus un pārrunāja aktualitātes studijās. Pasākuma noslēgumā stipendiāti bija pateicīgi saņemt simbolisku dāvanu no Latvijas Universitātes fonda pateicībā par ierašanos un kopā būšanu.

Pasākuma rīkotāji bija 2018./19. akad. gada “Medusmaizes” stipendijas ieguvēji – Sofija A. Freisa, Alvīne Paštore, Jurģis Brūveris un Agnis Saulītis.

Dalīties