Līdz š.g. 12. oktobrim pagarināta pieteikšanās piecām dažādām Latvijas Universitātes (LU) fonda administrētajām stipendiju kopām. Atbilstoši kritērijiem aicināti pieteikties studenti no LU Medicīnas (MF), Ķīmijas (ĶF), Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas (PPMF) un Juridiskās (JF) fakultātes.

Lai pieteiktos stipendijām, pretendentiem jāaizpilda tiešsaistes pieteikuma anketa un jāpievieno nepieciešamie dokumenti LU fonda mājas lapā www.fonds.lv, izvēloties sadaļu “Pieteikties stipendijai”. Anketai ir jāpievieno arī EUROPASS parauga CV un motivācijas vēstule ar stāstu par tā autora sabiedrisko darbošanos un akadēmiskajiem sasniegumiem, kā arī jāuzraksta brīvā eseja par tēmu “Kuram Latvijas Universitātes mecenātam (-ei) es vēlos līdzināties un kāpēc?”. Divas rekomendācijas vēstules LU docētāji nosūta no saviem e-pastiem uz fonds@fonds.lv.

Dabas zinātnes, medicīnas un veselības zinātnes

Rūšu ģimenes stipendijai aicināti pieteikties LU Medicīnas fakultātes Māszinību studenti, sākot ar 2. bakalaura kursu. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt vismaz 8 ballēm. Konkursa kārtībā tiks piešķirtas divas stipendijas, kuru apmērs akadēmiskajā gadā ir 2 100 eiro. “Olainfarm” stipendijai var pieteikties LU Medicīnas fakultātes pamatstudiju 3. kursa Farmācijas studenti (2 stipendijas) un LU Ķīmijas fakultātes bakalaura 3. kursa studenti (3 stipendijas). Vidējai svērtajai atzīmei jābūt vismaz 8 ballēm. Par priekšrocību tiek uzskatīta stipendijas pretendentu apņemšanās 3. kursa pavasara semestrī iziet 2-4 nedēļu ilgu praksi uzņēmumā. Stipendijas pretendentam ir iespēja izstrādāt bakalaura darbu "Olainfarm" par uzņēmumam aktuālu tēmu. Katras stipendijas apmērs ir 1 400 eiro akad. gadā.

Humanitārās zinātnes

Ramānu ģimenes stipendija ir paredzēja LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studiju programmas "Skolotājs" apakšprogrammas "Speciālās izglītības skolotājs" studentiem, sākot ar 2. bakalaura studiju gadu. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt vismaz 7,5 ballēm. Tiks piešķirtas divas stipendijas, katra 2 200 eiro akad. gadā.

Sociālās zinātnes

Zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” stipendiju saņems LU Juridiskās fakultātes pamatstudiju studenti, sākot ar 2.kursu, vai maģistrantūras studenti, kuri veiks pētījumu par šādām tēmām: 1) LR tiesu sistēmas/procesa efektivizēšana, 2) Starptautiskais civilprocess (ar trešo valstu elementu), 3) Intelektuālā īpašuma tiesības digitālā vidē, 4) Jebkādas tēmas starptautiskajās privāttiesībās. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt vismaz 7,5 ballēm. Tiks piešķirta viena stipendija 3 000 eiro apmērā akad. gadā. Kristīnes Krūmas piemiņas stipendija paredzēta LU Juridiskās fakultātes studiju programmas "Tiesību zinātne" maģistrantūras studentiem, kuri ir izrādījuši īpašu interesi par starptautiskajām un Eiropas tiesībām. Vidējai svērtajai atzīmei jābūt vismaz 7,5 ballēm. Tiks piešķirta viena stipendija 3 000 eiro apmērā akad. gadā.

Dalīties

Saistītais saturs