Izcilības stipendijas mecenāts, Latvijas Universitātes absolvents Valdis Dombrovskis. Foto: Laura Kļaviņa, LU fonda stipendiāte.

Klātesot mecenātam Valdim Dombrovskim, Latvijas Universitātes (LU) 99. gadadienā, 28. septembrī, svinīgā gaisotnē pirmo reizi ar LU fonda starpniecību pasniegtas mecenāta vārdā nosauktās Izcilības stipendijas trim LU eksakto zinātņu pamatstudiju programmu studentiem.

Vienreizējas stipendijas 500 eiro apmērā saņēmuši trīs daudzsološi jaunieši – LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studente Karīna Ješkina un LU Ķīmijas fakultātes studenti Ksenija Korotkaja un Rihards Ruska. Stipendijas mecenāts V.Dombrovskis šobrīd ir Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos, atbild par finanšu pakalpojumiem un kapitāla tirgu savienību. Stipendiju pasniegšanas brīdī V.Dombrovskis novēl stipendijas ieguvējiem arī turpmāk mācīties iegūt jaunas zināšanas un saglabāt vēlmi virzīties uz priekšu mudina ar savu uzņēmību, mērķtiecību un darba mīlestību sasniegt arvien jaunus mērķus, gala rezultātā dodot savu pienesumu Latvijas attīstībai, neraugoties uz grūtībām un šķēršļiem. “Šis ir mans veltījums Latvijas Universitātes 99. gadadienā,” saka V.Dombrovskis. Savukārt LU fonda valdes priekšsēdētājs prof. Ivars Lācis pauž gandarījumu, ka LU absolvents veicina filantropijas attīstību, atbalstot savas Alma mater studentus. Jauno talantu un izcilo pētnieku atbalstīšana LU ir kļuvusi par tradīciju. Šajā pašā dienā par atbalstu Latvijas augstākās izglītības attīstībai, zinātnes un inovāciju stratēģijas izveidei LU Senāta sēdē V.Dombrovski atzina par LU Goda biedru.

FOTO

Nodibinājums Latvijas Universitātes fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties

Saistītais saturs

Pagarināta pieteikšanās V.Dombrovska Izcilības stipendiju saņemšanai
10.09.2018.

Pagarināta pieteikšanās V.Dombrovska Izcilības stipendiju saņemšanai