Latvijas Universitātes (LU) fonds, pateicoties Valda Dombrovska ziedojumam, izsludina pieteikšanos Izcilības stipendijām ar mērķi atbalstīt LU studentus ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu studijām. Konkursa kārtībā tiks piešķirtas 3 vienreizējas stipendijas 500 eiro apmērā eksakto zinātņu pamatstudiju programmu studentiem.

Stipendijai var pieteikties LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes, Ķīmijas fakultātes, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, Bioloģijas fakultātes, Datorikas fakultātes un Medicīnas fakultātes pamatstudiju programmas studenti, sākot no 2.kursa, kuri uzrādījuši augstus sasniegumus iepriekšējā studiju gadā, aktīvi iesaistījušies LU sabiedriskajā dzīvē, turpina studijas 2018./2019. akadēmiskajā gadā un kuru materiālais nodrošinājums studijām nav pietiekams. Valdis Dombrovskis ir Latvijas Universitātes absolvents un mecenāts -  latviešu fiziķis, ekonomists un politiķis.  Eiropas Komisijas viceprezidents (2014), Eiropas Savienības komisārs ar atbildību par eiro un sociālo dialogu (2014), vēlāk arī Finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības jomā (2016) Žana Kloda Junkera vadītajā komisijā. Stipendiju konkursa pirmajā kārtā pretendentam jāiesniedz:
  • Dzīves apraksts (Curriculum Vitae);
  • Informācija par ģimenes materiālo stāvokli;
  • Motivācijas vēstule stipendijas saņemšanai;
  • Citi dokumenti pēc pretendenta ieskatiem, kas varētu palīdzēt izvērtēt kandidātu.
! Pagarināta pieteikšanās līdz 2018. gada 15.septembrim noris tiešsaistē LU fonda mājas lapā www.fonds.lv sadaļā “Pieteikties stipendijai”. NOLIKUMS Izcilības stipendiju piešķiršanai Jautājumu vai neskaidrību gadījumā sazināties LU fondu pa tālruni 20127040 vai e-pastu fonds@fonds.lv.   Nodibinājums “Latvijas Universitātes fonds” darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kas rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties

Saistītais saturs