No 3. līdz 6. jūlijam norisinājās XIV latviešu dziesmu svētki Kanādā (Hamiltonā), šo svētku laikā 150 privātpersonas un ģimenes bija ieinteresētas atbalstīt Latvijas Universitātes Lielās aulas ērģeļu restaurāciju, ziedojot 1540,17 eiro (2 248,25 CAD).

Latvijas Universitātes (LU) Fonda biroja vadītāja Ilona Vītola, Ernesta Felsberga piemiņas stipendijas ieguvēja 2008./2009.akad. gadā Anna Zaula, vairākkārtējs Žaņa Lapuķa piemiņas stipendijas ieguvējs Jānis Cepurītis bija devušies uz Kanādu, lai tiktos ar tautiešiem, kā arī pastāstītu par aktualitātēm LU un LU Fondā.

Pirmais ziedotājs dziesmu svētku laikā bija Jānis Ozollapa, kurš steidza pastāstīt, ka ir LU absolvents un labprāt atbalstīs ērģeļu restaurācijas ideju. Tāpat viesi satika vairākus LU Fonda atbalstītājus un draugus, kā arī ieguva daudz jaunu paziņu. Paldies visiem atbalstītājiem!

LU Fonda vadītāja Laila Kundziņa-Zvejniece jau nodevusi ziņu par ziedotājiem LU ērģeļmeistaram, LU Lielās aulas ērģeļu restaurācijas darbu vadītājam Tālivaldim Deksnim.

Kopš ziedojumu kampaņas sākuma LU Fonda draugi, stipendiāti un jaunie atbalstītāji ir snieguši palīdzību 31 570.16 eiro (46 084.34 CAD) apmērā, līdz LU 95. dzimšanas dienai, kas norisināsies 2014.gada 28.septembrī, vēl nepieciešams 8 429.84 eiro. LU Fonds cer, ka kopīgiem spēkiem izdosies ieceri realizēt.

Par LU ērģelēm te

Dalīties