Ludmila Babajeva 2008./2009.akad. gadā ieguva Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem, savukārt šogad – ieguva pedagoģijas doktora zinātnisko grādu pieaugušo pedagoģijas apakšnozarē par promocijas darbu „Pieaugušo personības pilnveidošanās tautas skolā”.

Par savām gaitām saņemto stipendiju un šobrīd stāsta Ludmila: „Pirmkārt, toreiz saņemtā stipendija mani ļoti atbalstīja doktorantūrā, īpaši kad bija jābrauc uz starptautiskajām konferencēm. Otrkārt, biju Dānijā Erasmus ietvaros 6 mēnešus Dānijas Pedagoģiskajā Universitātē (Ārhusas Universitāte), kas ļoti stiprināja manu pētniecisko darbu un pašu disertāciju. Toreiz strādājām pie disertācijas kopā ar zinātnisko konsultantu asoc.prof. Steen Hoyrup Pedersen. Treškārt, nopublicēju vairākus zinātniskos rakstus, divi no tiem veiksmīgi tika pieņemti starptautiskajos zinātniskajos žurnālos "Problems of Education in the 21st Century" un "Practice and Theory in Systems of Education (P.T.S.E.)". Kā arī tika iekļauti EBSCO un Tromsom Reuters datu bāzēs.

Un, pats galvenais – Latvijas Zinātņu Akadēmijā, izskatot manu disertāciju (zin.vad. Dr.habil.paed., prof. Tatjana Koķe) tika pateikts: "Sen nebija izstrādāts tik labs darbs pedagoģijā!" Aizstāvēšana arī noritēja ļoti veiksmīgi!

Ko tagad domāju izplatīt: ir ideja par personības pilnveidošanos, kur galvenā ir tikumiskā inteliģence. Tātad, lai mūsu sabiedrība dzīvotu mierā un katrs cilvēks justos laimīgs, mums jāakcentē tādas augstākās vērtības kā mīlestība, kopīgais labums, dalīta atbildība, cieņa vienam pret otru, kur galvenā ideja būtu: domājot par sevi, domāt par citiem. Kā arī šobrīd ir idejas turpināt attīstīt tautas skolu idejas. Līdz ar to kopā ar tautas skolu direktorēm plānojam izstrādāt tautas skolu definīciju un koncepciju, kas būtu atbilstoša tieši Latvijā. Turpināt pedagoģisko un pētniecisko darbu plānoju privātajā sektorā.”

Stipendiāta stāsts 2008./2009.akad. gadā, saņemot stipendiju te

Dalīties