Š.g. 14.novembrī plkst.19.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulv.19, Rīga) notiks labdarības koncerts, kas veltīts Latvijas Universitātes ērģeļu atjaunošanai.

Visi ienākumi, kas gūti no koncerta biļešu pārdošanas, paredzēti ērģeļu restaurācijai. Biļešu cenas: EUR 1,42 - 21,34, nopērkamas Biļešu servisa kasēs vai internetā.

LU galvenā ēka ir kultūrvēsturiski ievērojama ar divām lietām – savu iespaidīgo interjeru un Lielās aulas ērģelēm. LU Lielā aula ir viena no labākajām koncertzālēm Latvijā. Klausītāju ietilpības ziņā tā ir trešā lielākā koncertzāle Latvijā, tajā ir aptuveni 745 klausītāju vietas. Taču vislielākā Lielās aulas kā koncertzāles priekšrocība un arī pārākums par citām koncertzālēm ir tā lieliskā akustika. LU Lielās aulas ērģeles ir trešās lielākās Latvijā, uzreiz pēc Rīgas Doma ērģelēm un Liepājas trīsvienības baznīcas ērģelēm.

Lielās aulas ērģeļu atjaunošana ievērojami dažādos Latvijas koncertdzīves iespējas. Lielās aulas ērģeles spēlē katrā Latvijas Universitātes izlaidumā, tas ir īpašs mirklis absolventiem dzirdēt ērģeļspēli.

Kampaņa ērģeļu atjaunošanai turpināsies līdz Latvijas Universitātes 95. dzimšanas dienai 2014.gada 28.septembrī. 

Ērģeļu atjaunošanu var atbalstīt ikviens, atbalsta iespējas.

Dalīties