Organizācijas "Friends of University of Latvia" prezidentam, Latvijas Universitātes (LU) goda biedram un mecenātam, latviešu sabiedriskajam darbiniekam Amerikas Savienotajās Valstīs, Latvijas Republikas goda konsulam Čikāgā, zvērinātam advokātam Robertam Blumbergam pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis.

Ordeņa kapitula paziņojums Nr.10

Plašāk par Triju Zvaigžņu ordeni

Par Robertu Blumbergu

Roberts Blumbergs ir dzimis 1970.gadā ASV, Čikāgā. Ilgus gadus mācījās Krišjāņa Barona Latviešu sestdienas skolā Čikāgā. 1987.gadā  Roberts nobeidz Garezera vasaras latviešu vidusskolu. Studijas viņš uzsāk Viskonsīnas Universitātē un 1992.gadā to nobeidz ar grādu starptautiskās attiecībās, un 1995.gadā Pitsburgas Universitātē iegūst juridisko grādu. Pēc profesijas Roberts ir zvērināts advokāts Ilinojas un Aijovas štatos un strādā privātā praksē Čikāgā, Johnson, Blumberg & Associates, pārstāvot finanšu institūcijas.
    
Roberts ir aktīvs vairākās ASV profesionālās organizācijās, kā arī “American Chamber of Commerce in Latvia”. Viņš ir arī prezidents LU bezpeļņas organizācijā ASV “Friends of University of Latvia”. 2014./2015. akad. gadā jau trešo reizi piešķirta viņa finansētā stipendija diplomātijā. Roberts arī ir sniedzis palīdzību LU Datorikas fakultātei, kā arī Juridiskai fakultātei organizēt ASV vasaras skolu.
    
Roberts tika iecelts Ilinojas ASV senatora Mark Kirk Austrumeiropas konsultatīvā padomē, un 2011. gadā viņš tika arī iecelts par Latvijas Republikas goda konsulu Ilinojā. Tāpat Roberts ir aktīvs kā mūža biedrs Amerikas Latviešu Apvienībā un pašlaik ir arī korporācijas Lettgallia prezidējošās kopas ārzemēs seniors.

Roberta vecāki Gunārs un Ināra abi ir dzimuši Latvijā un kā Otrā pasaules kara bēgļu bērni ieradās ASV 1950.gadā. Gunārs un Ināra ir nodibinājuši stipendiju Juridiskās fakultātes studentiem. Abi Roberta vectēvi un viena vecāmāte ir beiguši LU.

Dalīties