Pateicoties SIA “Mikrotīkls” ziedojumam, ir tapusi Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes Ortopēdijas laboratorija. Laboratorija izmaksājusi 36 tūkstošus eiro, un pateicoties Hectec GmbH atbalstam ieguvusi medicīnas programmatūru 72 tūkst. eiro apmērā.

LU MF mācību procesā bieži izmanto radioloģiskos izmeklējumus filmu izdruku vai digitālā veidā kā uzskates materiālus vai  pētījumiem, studentu zināšanu pārbaudei, kā arī kā neatņemamu medicīniskās izglītības procesa sastāvdaļu. Līdz šim studentiem nebija pieejama mūsdienīga informācija par jaunākajām tehnoloģiskajām iespējām izmeklējumu digitālā apstrādē, piemēram, 3D rekonstrukcijas, iespēja iemācīties analizēt radioloģiskos izmeklējumus tā, kā to dara ārsti ikdienā.

Modernā LU MF mācību laboratorija lekcijām, praktiskām nodarbībām un pētnieciskajiem nolūkiem nodrošinās diagnostikas izmeklējumu pieejamību universitātes katedrās, mācībspēkiem un studentiem, medicīnas profesionāļiem. To būs iespējams izmantot mācību, prezentāciju vai pētījumu mērķiem, automatizējot vizuālās diagnostikas izmeklējumu apriti, izveidojot vienotu un drošu datubāzi, lietotāju piekļuves un pārvaldības sistēmu.

Laboratorijas atklāšanā 19. oktobrī piedalījās LU prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā prof. Valdis Segliņš un Medicīnas fakultātes vadība - dekāns asoc. prof. Valdis Folkmanis un prof. Gustavs Latkovskis, kā arī traumatologi ortopēdi prof. Konstantīns Kalnbērzs un pētnieks Sergejs Zadoroznijs. Pasākumu ar dalību bija pagodinājuši SIA Mikrotīkls līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, Hectec GmbH pārdošanas pārstāve NVS un Baltijas valstīs Tatjana Belousova, kā arī Latvijas Universitātes Fonda pārstāvji - valdes priekšsēdētājs prof. Ivars Lācis un izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece.

   

Dalīties