Veismaņu ģimene nodibinājusi stipendiju „Veritas” 2014./2015.akad. gadā ar mērķi atbalstīt Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātes vēstures programmas maģistrantus dažādu aktivitāšu veikšanai maģistra darba izstrādes laikā.

Plānots piešķirt divas stipendijas, katras stipendijas apmērs ir 700 eiro. Pateicoties stipendijai, studentam būs iespēja veikt dažādas akadēmiska rakstura aktivitātes: literatūras (tai skaitā elektronisko resursu) iegāde, ārzemju arhīvu un bibliotēku apmeklējumi, konferences, darbam nepieciešamo svešvalodu apguve u.tml.

Pretendēt uz stipendiju var jebkurš pilna laika vēstures maģistrantūras students, kam, absolvējot bakalaura vai citu maģistra studiju programmu, vidējā svērtā atzīme ir 7,5 balles un augstāk, kā arī noslēguma darba atzīme ir 8 balles un augstāk. Priekšroka tiks dota pretendentiem, kas izstrādā maģistra darbu, kura tematika ir attiecināma uz laika periodu līdz 1900.gadam.

Pretendents drīkst strādāt algotu darbu, bet nedrīkst vienlaikus būt LU Fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs. Lai noteiktu izcilākos stipendiju ieguvējus, ir izveidota speciāla komisija.

Iepazīšanās ar noteikumiem un pieteikšanās stipendijām (sākot ar 2014.gada 1.septembri) te

Dalīties