Šogad Saldus novada pašvaldības stipendiju “Medusmaize”, ko piešķir sadarbībā ar Latvijas Universitātes Fondu, ieguva četras aizrautīgas, radošas, pārliecinātas un mērķtiecīgas jaunietes - Žanete Kiseļeva, Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas un menedžmenta fakultātes studente; Krista Susekle, LU Fizikas un matemātikas fakultātes studente; Zane Sandere, RSU Medicīnas fakultātes studente un Eva Liepa LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studente. Stipendijas apjoms ir EUR 1 420 akadēmiskajā gadā, un stipendiju jaunieši saņems visu studiju laiku.

Stipendijai pavisam pieteicās desmit jaunieši, visi arī tika uzaicināti uz otro kārtu - interviju.

Stipendiātu vērtēšanas komisijā bija Latvijas Universitātes fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece, Saldus novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dubra, SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols, SIA “Saldus maiznieks” vadītājs Raivo Blumbergs un Saldus novada pašvaldības aģentūras “Saldus tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs” direktore Laura Liepiņa.

Pirms stipendijas ieguvēju nosaukšanas vērtēšanas komisija katrai dalībniecei pasniedza piemiņas balvu - nesen iznākušo grāmatu par Saldus novadu, kā arī pauda gandarījumu un prieku par to, ka novads ir bagāts ar gudriem, zinātkāriem un uzņēmīgiem jauniešiem.

2013.gadā Saldus novada pašvaldība pirmo reizi piešķīra stipendiju “Medusmaize”. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Saldus novada jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Saldus novada atpazīstamību Latvijā un piederības sajūtu novada  iedzīvotāju vidū. Stipendiju „Medusmaize” turpinās saņemt arī trīs jaunieši, kuri atbalstu visam studiju laikam ieguva iepriekšējā mācību gadā. 2013. gadā Saldus novada pašvaldības stipendiju “Medusmaize” ieguva Elīza Bula, Elza Burve un Valdis Dravnieks.

Dalīties