Laboratorija Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) fakultātes, institūti, aģentūras un citas struktūrvienības pieteica LU fondā 36 dabaszinātņu un medicīnas projektus SIA „Mikrotīkls” finansējuma saņemšanai. Kopējā projektiem pieprasītā summa ir 1 962 929 EUR. Par to liecina LU fonda šonedēļ apkopotā informācija.

Tālāk pieteikumus vērtēs komisija, kuru veidos LU prorektora eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā rekomendēti un LU fonda valdes apstiprināti eksperti, kā arī trīs neatkarīgi eksperti, kurus plānots pieaicināt ikviena projekta vērtēšanai. Komisija izvērtēs projektu pieteikumus pēc 7 parametriem, kas ir izklāstīti konkursa Nolikumā.  “Ir patiess gandarījums redzēt, ka starp pieteiktajiem projektiem ir daudz tādu, kuros fakultātes  un struktūrvienības plāno vai jau sadarbojas gan savā starpā, gan arī ar citiem nozares speciālistiem, nevalstiskām organizācijām un neatkarīgiem ekspertiem. Prieks vērot arī, kā ar lielākām ambīcijām turpina attīstīties iniciatīvas, kuras ir uzsāktas pateicoties 2016. gada pavasarī saņemtajam mecenāta finansējumam,” stāsta LU fonda izpilddirektore un valdes locekle Laila Kudziņa-Zvejniece. Maksimāla summa, ko plānots piešķirt vienam projektam ir 120 000 EUR. Kopā pateicoties pērn saņemtajam SIA „Mikrotīkls” ziedojumam dabaszinātņu un medicīnas projektu īstenošanai ir pieejami 400 000 EUR. Projektu konkursa rezultāti tiks paziņoti konkursa dalībniekiem personīgi 2017. gada 27. februārī. Plānots, ka projektu izpilde var sākties jau 2017. gada martā.  

Dalīties