Latvijas Universitātes (LU) fonda 2013./2014. ak. gada stipendiāte Katrina Mertsa veiks brīvprātīgo darbu XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 2014. gada 7. līdz 23. februārim notiks Sočos (Krievijā).

Pieteikumu Soču Olimpisko spēļu brīvprātīgā darbam Katrina Mertsa aizpildīja jau 2012. gada sākumā, pavasarī bija jāiziet vairāki testi gan valodu pārbaudē, gan psiholoģiskie, kam sekoja intervija. 2013. gada rudenī – līdz ar stipendijas līguma parakstīšanu ar LU fondu – Katrina uzzināja, ka ir viena no 25 000 brīvprātīgajiem, kas izturēja atlasi. Kopumā XXII Ziemas Olimpisko spēļu organizatori saņēmuši 180 000 brīvprātīgo pieteikumus.

Katrina Mertsa ir viena no jaunākajām brīvprātīgajām, kas pārstāvēs Latviju, šobrīd viņa studē LU Ķīmijas fakultātes bakalaura programmas „Ķīmija” 1. kursā. Lēmums par pieteikšanos bija likumsakarīgs, jo Katrīna visu laiku ir bijusi aktīva: „Vidusskolas laikā piedalījos debatēs, Eiropas Jauniešu parlamentā, starptautiskā mūzikas projektā, konferencēs, absolvēju mūzikas skolu un spēlēju ansamblī, pašlaik dziedu korī, ar kuru devos arī uz Dziesmu svētkiem, biju žurnāliste skolas avīzē, piedalījos daudzās olimpiādēs un konkursos. Nekad nevaru nosēdēt mierīgi, jo gribu piepildīt savu dzīvi ar daudziem notikumiem!”

Katrina strādās kalnu ciematā, kurā dzīvos sportisti, viņa darbosies pasākuma apkalpošanas komandā, kontrolējot skatītāju plūsmu, pārbaudot biļetes, palīdzot akreditācijas jautājumos, informējot un sniedzot jebkāda cita veida nepieciešamo palīdzību.

Katrina ir laimīga, ka viņai radusies iespēja būt tāda mēroga pasākumā: „Pati jau ilgu laiku gaidu šo pasākumu, jo tas nenotiek bieži un iespēja tikt uz to ir ļoti maza. Uz Sočiem lidoju jau 21. janvārī, nākamajā dienā saņemu akreditāciju un uniformu, kas visiem brīvprātīgajiem paliks dāvanā. Man būs jāstrādā no 24. janvāra līdz 27. februārim 9 stundas dienā ar vienu brīvdienu nedēļā, bet atpakaļ lidoju tikai 1. martā.” Paralēli saspringtajam darba grafikam Katrīna kopā ar citiem brīvprātīgajiem no Latvijas cer popularizēt un parādīt latvisko kultūru.

Transportu reģionā, ēdienu un dzīvošanu apmaksā olimpiādes rīkotāji, savukārt ceļa izdevumus līdz Sočiem sedz Iecavas dome.

Dalīties

Saistītais saturs