Stipendiātu filantropijas mirklis 2017

Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenāti un draugi 14. novembrī pulcējās LU Lielajā aulā, lai sveiktu jaunos 2017./2018. akad. gada stipendiātus. 94 studenti no LU un citām Latvijas augstskolām šogad saņēma 25 LU fonda administrētās stipendiju kopas, t.sk. 6 jaunizveidotas kopas.

LU ir ļoti daudz un dažādu mecenātu, un ikkatrs no šiem mecenātiem ir milzīgas pateicības un apbrīnas vērts, jo viņi dara vai ir izdarījuši to, ko spēj tikai retais - atdot daļu no saviem darba augļiem citiem,” tā raksta LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studente, Kristapa Morberga stipendijas ieguvēja Zane Kalniņa. Katru gadu ar īpašu prieku un pozitīvām sajūtām tiek gaidīts stipendiātu sumināšanas pasākums, kam šogad bija nozīmīgs nosaukums – “Mans filantropijas mirklis”, tādējādi simbolizējot lepnumu, ka jaunieši kļuvuši par LU fonda stipendiātiem. Stipendijas saņēma ne tikai perspektīvākie un mērķtiecīgākie LU studenti, bet arī 10 studenti no Rīgas Tehniskās universitātes, ieskaitot 6 jauniešus, kam tika piešķirta dižmecenāta Kristapa Morberga stipendija, un 4 novadu pašvaldību stipendiāti. Plašajam LU fonda stipendiātu pulkam pievienojās arī vairāki Jelgavas, Saldus, Salaspils un Engures novadu pašvaldību jaunieši, kuri studijas uzsākuši Latvijas Lauksaimniecības Universitātē (LLU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). Prieks, ka vairāki studenti kļuvuši par stipendiātiem vairākkārt, tādējādi apliecinot un stiprinot akadēmisko izcilību.

Stipendiāti - intektuālās elites virzītājspēks

Pasākuma vadītāji bija vairākkārtējie stipendiāti Undīne Svelpe (P.Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas ieguvēja) un Roberts Rasums (E.Felsberga piemiņas stipendijas ieguvējs). U.Svelpe dalās savā pieredzē: “Man gods būt par divkārtējo stipendiāti, izjutu prieku pacilāti iznākt skatuves priekšā un saņemt diplomu. Uzreiz izjutu piederības sajūtu LU fondam un Universitātei. Vadīt pasākumu kopā ar kolēģi Robertu bija aizraujoši, ne tikai tāpēc, ka pratām improvizēt un pasmaidīt kopā uz skatuves; bet arī atradām kopīgu valodu savā starpā un ar skatītājiem.” Savukārt LU fonda Izpilddirektore un valdes locekle Laila Kundziņa-Zvejniece novērtē esošo sadarbību: “Esmu gandarīta par esošo un bijušo stipendiātu atsaucību, līdzdarbojoties dažādu LU un LU fonda pasākumu organizēšanā. Tas nozīmē, ka stipendiāti un absolventi novērtē ne tikai mantisko pusi, saņemot stipendiju, bet arī šo īpašo saikni, kas rodas brīdī, kad stipendijas pretendents saņem no LU fonda ziņu: “Apsveicam! Tev ir piešķirta LU fonda mecenāta stipendija!”. Stipendiātu sumināšanas pasākums ir spēcīgs apliecinājums tam, ka stipendiāti novērtē to, ka ir kļuvuši par intelektuālās elites virzītājspēku.” Aicinām iepazīties ar pasākuma fotostāstu, kā arī katra stipendiāta sasniegumiem LU fonda mājaslapā. Nodibinājums “Latvijas Universitātes fonds” darbojas kopš 2004.gada. Tā ir respektabla filantropijas organizācija, kas rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties