Noslēgusies pieteikšanās LU Fonda mecenātu stipendijām pirmkursniekiem 2014./2015.ak. gadā. Uz stipendiju „Ceļamaize 2014” saņemti 87 pieteikumi, uz M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju saņemts 31 pieteikums.

Visaktīvākie uz pieteikšanos bijuši lielāko Latvijas pilsētu abiturienti - 19 pieteikumi uz stipendiju „Ceļamaize” saņemti no rīdziniekiem, septiņi – no Valmieras, seši no Liepājas skolu abiturientiem. Kopā aktīvi bijuši 31 novada skolu abiturienti. Pieteikumi uz M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju saņemti no Liepājas, Rīgas, Valmieras vidējo mācību iestāžu absolventiem, kā arī no 17 novadu skolām visā Latvijā.

Stipendijas komisija otrajai kārtai – intervijām klātienē – nolēma izvirzīt 36 pretendentus uz stipendiju „Ceļamaize 2014” un 18 pretendentus uz M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju.

Cīņu par stipendiju „Ceļamaize” turpina 11 Rīgas skolu abiturienti, 5 – Liepājas, 4 – Valmieras, kā arī no Jēkabpils, Jūrmalas un novada skolām – Rēzeknes, Balvu, Bauskas, Ilūkstes, Lielvārdes, Līvānu, Saldus, Saulkrastu, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Tukuma un Valkas novada.

Konkursā par M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju konkursā turpina piedalīties jaunieši no Rīgas, Valmieras un vairākām novada (Stopiņu, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Līvānu, Mazsalacas, Rēzeknes, Saulkrastu, Smiltenes, Talsu, Valkas, Varakļānu) skolām.

Stipendija "Ceļamaize" domāta 12.klašu absolventiem, kam ir izcilas sekmes mācībās un augsti sasniegumi gan mācībās, gan citās aktivitātēs ārpus mācību darba. Savukārt M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendija ir paredzēta 12.klašu skolēniem, topošajiem LU 1.kursa pamatstudiju programmu studentiem, kuriem ir labas sekmes mācībās un ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām un kuri ir aktīvi sabiedriskajā dzīvē.

Stipendijas apmērs ir EUR 2 200/ak. gadā, ko var izmantot gan mācību maksas, gan ikdienas tēriņu segšanai – dzīvošanas izdevumiem un sevis intelektuālai pilnveidei.

Stipendijas komisija: LU Akadēmiskā departamenta direktors Ojārs Judrups (komisijas priekšsēdētājs), LU HZF docente Aivita Putniņa (komisijas priekšsēdētāja vietniece), M.M.V.Petkevičs LU novēlētā īpašuma daļu Rīgā, K.Barona ielā 28, 28a LU pilnvarotā pārvaldniece Rūta Krastiņa, LU mecenātes Anna Čakste-Rollins pārstāve Latvijā Zigrīda Grīnhofa, LU Fonda direktore Laila Kundziņa-Zvejniece, SIA „Arčers” personāla daļas vadītāja Inese Misiņa, „Latvijas Avīze” redaktore Ilze Kuzmina, LU Senāta priekšsēdētājs, profesors Māris Kļaviņš, LU kanclera finanšu konsultants Pāvels Fricbergs, nodibinājuma Rīga 2014 mārketinga projektu vadītāja Andra Rutkēviča, VAS „Privatizācija aģentūra” jurists Indulis Krauze, LU Fonda stipendiātes Ilze Borodkina un Endija Maraka, LU Studentu padomes pārstāvji Maira Belova un Kristaps Opincāns.

Intervijas klātienē notiks 8. un 15.aprīlī Rīgā, 16.aprīlī – Valmierā, 22.aprīlī – Saldū.

Dalīties