Ceturtdien, 21. maijā, plkst. 15:00 Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) pagalmā tiks atklātas Humanitāro zinātņu vasaras auditorijas, kas tika izveidotas, pateicoties LU Fonda un fakultātes atbalstam.

HZF projekts „Humanitāro zinātņu vasaras auditorijas” pagājušā gada pavasarī kļuva konkursa „Latvijas Universitātes labākais projekts 2014” laureāts, iegūstot 6 500 eiro lielu naudas balvu projekta īstenošanai. Projektu ar ziedojumiem ir atbalstījuši arī fakultātes mācībspēki, studenti un darbinieki. Rezultātā tika izveidotas trīs mācību procesam piemērotas un aprīkotas kupolveida lapenes. Fakultātes studenti un mācībspēki tās varēs izmantot gada siltajos mēnešos gan mācību procesā, gan dažādos LU HZF rīkotos pasākumos. Pagājušajā gadā projekts saņēmis Latvijas Universitātes Studentu padomes Gada balvu nominācijā „Gada inovācija”. „Jau kopš antīkās pasaules laikiem zinātniekiem ir paticis pulcēties dārzos vai atvērta tipa celtnēs un tur nodoties apcerēm un radošam darbam. Arī šodien cilvēki ilgojas pēc radošas atmosfēras ārpus auditoriju telpām – tuvāk dabai! Studenti un pasniedzēji vairakkārt ir rosinājuši izmantot fakultātes pagalma priekšrocības – studiju un zinātnes procesu nodrošināt nepieradinātos un brīvākos apstākļos. Mēs priecājamies, ka tagad tas ir iespējams,” par projektu stāsta LU HZF izpilddirektore Ieva Reinberga. Āra auditoriju atklāšanas viesiem būs iespēja noklausīties prof. Māras Grudules īslekciju „Latviešu literatūra angliski – izaicinājumi, šķērsojot nacionālās robežas”. Plānots, ka pasākuma laikā klātesošos uzrunās Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, Latvijas Universitātes Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece un LU HZF dekāne Ilze Rūmniece.

Par konkursu „Latvijas Universitātes labākais projekts”

LU Fonda rīkotais konkurss „Latvijas Universitātes labākais projekts” norit jau trešo gadu. 2013. gada decembrī, pateicoties konkursam, LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja telpās tika atklāts Miniplanetārijs. Savukārt 2012. gadā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas telpās tika izveidota LU Medicīnas fakultātes Diagnostikas darba stacija, kas paredzēta ortopēdisko un radioloģisko attēlu interpretācijai. „Ar šo balvu vēlamies iedrošināt apzināt patiesās vajadzības izglītības kvalitātes celšanā, lai labumu gūtu ne tikai  LU mācībspēki un studenti, bet tiktu veidota moderna, svarīga un uz rītdienu orientētā izglītības telpa tepat Latvijā,” par konkursa ieceri stāsta LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece. Šogad pieteikumi konkursam ir saņemti no LU Ķīmijas fakultātes, LU Fizikas un matemātikas fakultātes, kā arī LU Botāniskā dārza un LU EVF Biznesa inkubatora. 2015.gada konkursa uzvarētājs tiks paziņots š.g. maija beigās.

Dalīties