21.maijā Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) pagalmā tika atklātas Humanitāro zinātņu vasaras auditorijas, kas ir jau trešais projekts - LU Fonda rīkotā konkursa „LU labākais projekts” laureāts.

Konkurss „Latvijas Universitātes labākais projekts” norit jau trešo gadu, aicinot visas universitātes struktūrvienības iesniegt studiju vides un izglītības kvalitātes uzlabošanas projektus. Konkursa balva ir 7000 EUR, ko veido 6500 EUR fonda finansējums un 500 EUR, ko projekta īstenotājiem jāpiesaista pašiem.

„Ar šo balvu vēlamies iedrošināt apzināt patiesās vajadzības izglītības kvalitātes celšanā, lai labumu gūtu ne tikai  LU mācībspēki un studenti, bet tiktu veidota moderna, svarīga un uz rītdienu orientētā izglītības telpa tepat Latvijā,” par konkursa ieceri stāsta LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece. Viņa norādīja, ka universitāte arvien aktīvāk piedalās konkursā, piedāvājot patiešām vērtīgas idejas, un pateicās visiem projektu ziedotājiem.

Projekts „Humanitāro zinātņu vasaras auditorijas” kļuva par konkursa laureātu pagājušogad. Pateicoties LU Fonda atbalstam, kā arī fakultātes mācībspēku, studentu un darbinieku ziedojumiem, HZF teritorijā tika izveidotas trīs mācību procesam piemērotas un aprīkotas kupolveida lapenes. Fakultātes studenti un mācībspēki tās varēs izmantot gada siltajos mēnešos gan mācību procesā, gan dažādos LU HZF rīkotos pasākumos. Pagājušajā gadā projekts saņēmis arī Latvijas Universitātes Studentu padomes Gada balvu nominācijā „Gada inovācija”.

LU rektors prof. Mārcis Auziņš, uzrunājot klātesošos, atzīmēja, ka tas ir nozīmīgs un simbolisks notikums: „Gaidot Latvijas 100 gadi, mēs arvien vairāk aizdomājamies, kas mēs esam un kā mēs izskatāmies pasaulē. Viens no virzieniem, kurā mūsu valsts sevi parāda visspilgtāk, ir kultūra un literatūra. Latvijas Universitāte un Humanitāro zinātņu fakultāte veic nozīmīgu ieguldījumu šo jomu attīstībai, un man prieks, ka vide, kurā izaug topošie literatūras un valodniecības speciālisti un zinātnieki, paliek arvien modernāka un radošāka.”

2013. gada decembrī, pateicoties konkursam, LU Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja telpās tika atklāts Miniplanetārijs. Savukārt 2012. gadā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas telpās tika izveidota LU Medicīnas fakultātes Diagnostikas darba stacija, kas paredzēta ortopēdisko un radioloģisko attēlu interpretācijai.

Šogad pieteikumi konkursam ir saņemti no LU Ķīmijas fakultātes, LU Fizikas un matemātikas fakultātes, kā arī LU Botāniskā dārza un LU EVF Biznesa inkubatora.

Dalīties