Latvijas Universitātes (LU) fonds, sekojot līdzi laikmeta tendencēm, atklās Baltijas valstīs pirmo ziedotni jeb ziedošanas bankomātu, kas turpmāk atradīsies LU Galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19. Svinīgā atklāšana norisināsies 30.novembrī.

Pasākuma vadītājs būs LU fonda valdes priekšsēdētājs profesors Ivars Lācis. Atklāšanas laikā, sākot ar plkst. 11:00, viesi tiks iepazīstināti ar jaunāko ziedošanas rīku – ziedotni jeb ziedošanas bankomātu (angļu val.: donation kiosk), kas ziedošanas procesu padarīs vēl ērtāku un modernāku, maksājumu veicot ar bankas karti. Ziedotni raksturo drošība, lietošanas ērtums, kā arī  interaktivitāte. Ziedotne ir Baltijas valstīs unikāls risinājums. Tajā būs integrēta ziedošanas platforma ziedot.lu.lv, kurā katram atbalstītājam jau šobrīd ir iespēja atbalstīt kādu no 6 projektiem, tai skaitā, aktuālo lielprojektu – LU Absolventu taku, kas atradīsies LU Botāniskajā dārzā. Kampaņas kulminācija paredzēta LU Absolventu dienā, 2018. gada 18. maijā, ko organizē LU Absolventu klubs.
Latvijas Universitātes vairāk nekā 130 īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs, 8 filiālēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā. Nodibinājums “Latvijas Universitātes fonds” darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kas rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.  Biedrība “Latvijas Universitātes Absolventu klubs” ir dibināta 2016. gada janvārī pēc augstskolas absolventu iniciatīvas. Kluba mērķis ir vienot LU absolventus, lai dotu Universitātei savu pieredzi, zināšanas, resursus un kopīgiem spēkiem celtu Universitātes diploma vērtību.

Dalīties