11. un 12. jūlijā Latvijas Universitātē (LU) norisinājās Eiropas filantropijas pētnieku asociācijas sestā starptautiskā konference „Filantropijas pētniecības izaicinājumi: Jaunas un starpvalstu perspektīvas”. Konferencē filantropijas pētnieki no dažādām Eiropas valstīm dalījās filantropijas pētīšanas pieredzē un apsprieda iespējamās attīstības perspektīvas. Latvijas pieredzi konferences dalībniekiem izstāstīja Jānis Zvejnieks.

Laila Kundziņa-Zvejniece, LU Fonda izpilddirektore, konferences līdzorganizatore: „Latvijas Universitāte ir bagāta ar filantropijas tradīcijām, tāpēc mums pieredze, ko izstāstīt ārzemju kolēģiem, pieredze, kas ir unikāla, jo mūsu valstij ir sarežģīta vēsture, kas ietekmējusi šo tradīciju veidošanos. Tāpat mums ir interesanti dzirdēt ārzemju kolēģu pieredzi filantropijas pētniecībā, jo tieši filantropijas pētniecība kā pētniecības virziens Latvijā vēl tikai veidojas un tā ir iespēja mācīties, saprast veiksmes un neveiksmes.” Konferences ietvaros 13 paralēlsesijās nolasīti tika 45 referāti un notika divas plenārsēdes.  Plenārsēdē piedalījās arī  Eiropas filantropijas pētnieku asociācijas (ERNOP) prezidents Teo Šuits (Theo Schuyt) un Eiropas komisijas Pētniecības un  Inovāciju ģenerāldirektorāta pārstāvis Filipe Galiais (Philippe Galiay), tiks apspriesta filantropijas situācija Eiropas savienībā un iespējas filantropijas un filantropijas pētniecības nozīmes paaugstināšanai.
  • <link http:>FOTO: Konferences plenārsēde. 
Eiropas filantropijas pētnieku asociācija izveidota 2008. gadā un apvieno pētniekus no 22 valstīm, tajā skaitā arī Latvijas. Rīgā šī konference notika pirmo reizi, iepriekš tā ir notikusi Amsterdamā, Lēnevā, Budapeštā, Vīnē. 
  • <link file:142792 _blank download>Konferences programma

Dalīties