28. septembrī plkst. 19.00. Latvijas Universitātē (LU) Raiņa bulvārī 19 notiks Universitātes 98. dzimšanas dienas balle. Pārsteigumi, joki un līksmība iepriecinās visa vakara garumā, pārliecināts balles galvenais rīkotājs LU Fonds.

“Dzimšanas diena nevar būt bez svētkiem un bez svinēšanas, tāpēc LU gadskārtējā balle notiek Universitātes dzimšanas dienā. Uz balli mēs aicinām gan mūsu Universitātes darbiniekus, gan studentus, gan arī visus tos, kuri savā sirdī ir saistīti ar Universitāti – LU Absolventu klubs, mūsu atbalstītāji no LU Fonda,  partneri ar kuriem sazināmies studijās, zinātnē un arī tehnoloģiju pārneses jomā. Nama tēvi un nama mātes būs rūpīgi strādājuši, lai vakars būtu jauks un patīkams,” uz balli aicina LU rektors prof. Indriķis Muižnieks.

Zīmīgi, ka pirmo LU dzimšanas dienas balli, kas notika pirms 15 gadiem vadīja toreizējais LU sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs, LU absolvents Jānis Palkavnieks. Šogad viņš atkal ir uzaicināts būt par balles vadītāju un tas viņam būšot saviļņojošs brīdis, atzīst Draugiem.lv runas vīrs.

Ja pirms 15 gadiem balle pulcēja Universitātes akadēmisko personālu, tad šogad būs pārstāvēta visa Universitātes saime – darbinieki, studenti, korporācijas, absolventi un mecenāti.

“Katram cilvēkam, kurš uzskata, ka ir saistīts ar LU, būtu gods, cieņa un vēlme piedalīties. Tāpat kā ikvienam kareivim ir vēlme piedalīties 18. novembra parādē, vai ikkatram mūziķim ir vēlme sadarboties ar Raimondu Paulu, ikvienam absolventam vajadzētu gribēt būt daļai no LU,” uzskata J. Palkavnieks.

Dzimšanas dienas balli atklās I. Muižnieka un viesu uzrunas un apsveikumi un neiztrūkstošā tradīcija – polonēze. Lielajā aulā balles dejas līdz pusnaktij spēlēs Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā. Uzstāsies Latvijas operetes fonda solisti Evita Zālīte, Anta Jankovska (Itālija), Irma Pavāre, Nauris Puntulis un Nauris Indzeris.

Vakara turpinājumā pasākumi notiks visā LU ēkā.

Mazajā aulā sadarbībā ar Studentu korporāciju prezidiju konventu būs aplūkojama studentu un studenšu korporāciju vēstures un tradīciju izstāde.

LU muzejs dzimšanas dienas vakarā būs pārvērsts par koncertzāli, kur notiks dejas tiem, kam patīk pops, roks, džezs un rokenrols. Vakaru kuplinās uzlecošās džeza un popmūzikas zvaigznes, kā arī Latvijā pazīstami mūziķi – Ivars Pētersons ar grupu, pianists Jānis Irbe un saksofonists Elmārs Rudzītis.

Balles viesiem būs iespēja apmeklēt LU jumtu, no kura paveras skaists skats uz Rīgu, kā arī observatorijā vērot zvaigžņotās debesis.

Karcerī par nepaklausīgu studentu piedzīvojumiem stāstīs LU muzeja darbinieki, savukārt vakaru iemūžināt fotogrāfijās varēs kabatiņā pie Merķeļa ielas ieejas.

LU muzeja gaitenī un gaitenī abpus Mazajai aulai un 240. telpai varēs iegādāties un nobaudīt dzērienus, uzkodas un aizvadīt saviesīgas sarunas.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes mājaslapā (vienam cilvēkam – 15 eiro, pārim – 25 eiro). Savukārt LU darbinieki ar īpašu atlaidi biļetes var iegādāties pie Sociālā dienesta vadītājas Astras Kravčenko (Raiņa bulvāris 19, 22. telpa).

Dalīties