Latvijas Universitātes (LU) fonds ir saņēmis dāsnu ziedojumu 65000 ASV dolāru vērtībā. Ziedojumu dāvāja Guna Gregors, kas savā testamentā bija novēlējusi šo summu LU studentu stipendijām. Ziedojumu administrē LU fonds.

Guna (Mežvēveris) Gregors (1927-2022) ir dzimusi Rīgā, Latvijā, viņa ir nelaiķa Voldemāra un Alises Mežvēveru meita. Guna ieradās Amerikās Savienotajās Valstīs, kur viņai tika sniegts sadarbības atbalsts ar Vāgnera koledžu, kuru viņa absolvēja 1955. gadā. Pirms aiziešanas pensijā, Guna bija mikrobioloģe Konetikutas štata Sabiedrības veselības departamentā.

Mecenāte savā testamentā bija atstājusi ziņojumu par 65000 ASV dolāru novēlēto ziedojumu Latvijas Universitātei. 20000 ASV dolāru ir paredzēti stipendiju fonda izveidei, lai atbalstītu LU studentus, kas studē lauksaimniecības, izglītības, medicīnas un tiesību zinātnes. Savukārt atlikušie 45000 ASV dolāri ir paredzēti, lai tos nodotu “Friends of the University of Latvia” projektiem, kas tajā brīdi ir aktuāli un kuriem nepieciešams finansiālais atbalsts, atstājot izvēli par finansējums ieguldīšanu Friends “rokās”.

Paldies par ziedojumu!


Par LU fondu:

Latvijas Universitātes fonds dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Dalīties

Saistītais saturs

JŪLIJA MĒNEŠA MECENĀTS: “Atea”
01.08.2024.

JŪLIJA MĒNEŠA MECENĀTS: “Atea”

JŪNIJA MĒNEŠA MECENĀTS: Kārlis Šteinmanis
02.07.2024.

JŪNIJA MĒNEŠA MECENĀTS: Kārlis Šteinmanis

MĒNEŠA MECENĀTS: Valdis Siksnis
21.05.2024.

MĒNEŠA MECENĀTS: Valdis Siksnis

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks
30.04.2024.

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks